søndag 26. april 2009

I dag er det utstilling i Kongsberg…

 

…og vi skulle så gjerne ha vært der! Men men, sånn er det, og jeg venter spent på rapporter fra de som har vært der! :)

Det er så veldig fint vær nå så vi er mye ute, og derfor blir det litt lite blogging.. På tide med en liten oppdatering, selv om det ikke har skjedd all verden…..

Vi har som sagt veldig fint vær, og nyter det i fulle drag. Hestene er satt på beite allerede (men står foreløbig inne om natta) og i går hadde vi dugnad på dyreklubben i t-sjorter, herlig!

Vi var på hundeklubben på mandag for å forberede oss litt til utstillingene (vår første er 23. mai) og det var veldig kjekt! Luna fikk leke seg litt med noen hunder og fikk sittet å sett på mylderet av folk og dyr.. Det er midt i et utstillingskurs, så det ble ikke utstillingstrening på oss, men jeg tror kurset er ferdig i midten av mai, så da får vi et par mandager å trene oss på håper jeg..  Apropo kurs, så blir det mest sansynlig agility kurs på oss i juni! Det skal bli gøy, jeg tror det er midt i blinken for Luna som elsker fart og moro :)

Må skryte litt av de fine bursdagskakene vi laga til Hege og Thomas :familiebesøk hege&thomas   fisketur magerholm 001 kake og hege 004

Dere kan jo gjette hvem som ville ha sjørøverskute, og hvem som ville ha rosa prinsesse slott ;) Det var overaskende lett, ikke la deg lure hvis du nå tror jeg er noe flink på kjøkkenet..! Ronny hjalp også til :)

Vaska Luna med shampoo i forige uke, det var på tide, hun ble ren og pen og fluffy :) Når er “siste frist” for å vaske lappisen før utstilling? 1uke? 2 uker? Sist jeg vaska henne skulle jeg prøve en shampoo beregnet på hund, og da ble hun ikke noe fin syns jeg, og gikk ikke tilbake til normalen på mange mange uker..! Så det holder jeg meg unna, og bruker barna sin shampoo. Noen tips? Noen sier det hjelper å bruke balsam på rumpa (Luna har veldig mye pels der…) men vanlig balsam?

Jaja, ellers er hytta til Biri bestilt, og vi gleder oss kjempemye!! Men først er det den store utstillinga i Sunnmørshallen, utstilling på Vestnes (med finsk dommer, spennende :) kaptein sabeltann, dyrepark og legoland! (det siste skal ikke Luna være med på da desverre…)

Nei, no må vi ut i fineværet igjen.. Jeg får skrive mer en annen dag!

ps- hvordan ble det med treff på Bergheim i mai?? Det hadde vært veldig gøy! Vi har et par ting på tapeten, men blir med så sant det ikke kresjer med noe :)

fredag 17. april 2009

Hipp Hurra for Hege!

thomas bursdag og bergensbesøk 010

Gratulerer til Hege som er 5 år i dag! :D

mandag 13. april 2009

Så var påska over…

Vi har tatt det ganske så med ro, ikke noen fjellturer, men det har blitt en fisketur og tur til Sykkylven for å besøke to og firbeinte hos Lappe tikkos.

familiebesøk hege&thomas   fisketur magerholm 084

                                                                                   To gode venner

familiebesøk hege&thomas   fisketur magerholm 077

                                                             To gode venner her óg

familiebesøk hege&thomas   fisketur magerholm 081

                                                                                  Det ble ingen fisk…

familiebesøk hege&thomas   fisketur magerholm 086

                                                                     Tjora fast… vi fiska på en fergekai

Besøk på Lappe tikkos kennel i Sykkylven:

lappe tikkos 011

                                                            Søte lille Kalinka

lappe tikkos 015

                                                             Ronny og Kalinka

lappe tikkos 033

                                                                                                 Søte Fagra

lappe tikkos 028

                                                                      Winca – mamma til Kalinka

lappe tikkos 032

                                                                          Ronny og Fagra koser seg..

Vi har hatt familiebesøk for Thomas og Hege ( de er født med ca. en ukes mellomrom…+ 2 år… ) og hatt besøk av slekt helt fra Bergen, veldig koselig :)

Tiden har flydd avgårde, og jeg føler meg ikke heelt klar til å begynne å jobbe igjen… men pliktene kaller. Vi har fått et nytt tilskudd til Dyreklubben i påska, en til kalv, så no har vi to og de koser seg sammen. Rett før påske fikk vi et påfugl par. Hannen er 4-5 år og utrolig flott. Har et par geiter som vi skal få, men vi må få laga til noen gjerder først - selv om det er omtrent umulig å holde disse dyra innafor noe gjerde da…..

Håper alle har hatt en fin påske!

familiebesøk hege&thomas   fisketur magerholm 002                                                                  Luna har røyta av seg all pelsen…

lørdag 11. april 2009

Utstilling og alder...

Nå har vi meldt oss på en utstilling – i Sunnmørshallen 23.05. Stor innendørs utstilling like ved her vi bor. Det blir spennende. Nervene kommer til å være i høyspenn.

Nå skal jeg melde oss på utstilling på Vestnes og på Biri. Men da dukker spørsmålet opp – hvilken klasse skal jeg putte henne i !? Hadde vært supert om noen kunne gi meg et  lite tips.. Hun kommer jo under 3 kategorier:

1. Junior 9 – 18 mnd. (Det er her hun er påmeldt i Sunnmørshallen, da er hun ca. 15 mnd.)

2. Over 15 mnd – Åpen klasse

3. 15 – 24 mnd – Åpen unghund

Luna er født 13.02.08. Hun vil altså være litt under 17 mnd på Vestnes (05.07) og litt under 18 mnd på Biri (08.08).

Hvorfor er det flere valg her igrunn? Som dere skjønner så er jeg ganske “grønn” når det kommer til utstilling…

torsdag 9. april 2009

Hipp hurra for Thomas!

IMG_0698

Gratulerer til Thomas som er 3 år i dag! :D

tirsdag 7. april 2009

fredag 3. april 2009

Potetåker..?

Ai ai, hvor har det blitt av hagen vår… Den har blitt pløyd opp, og nå lurer jeg på om vi ikke bare skal sette poteter…pløying av hage 005 pløying av hage 006 pløying av hage 001 pløying av hage 002

Gutta-boys

onsdag 1. april 2009

Lassemann!

Siden noen av dere bloggerne har skrevet litt om kattene deres, så må jeg gjøre det samme.  Han er 3 år, sover stort sett i sofaen om dagen, eller blir dytta litt rundt av Luna, og så er han ute om natta (hvis ikke kan han finne på å vekke oss midt på natta fordi han vil ut, og det gidder vi ikke.. ;)  Han er veldig snill og kosete og søt :) verdens beste pusekatt!

Han og Luna er ganske gode venner! Av og til blir Luna litt for voldsom, men da hopper Lasse bare opp i sofaen.. Der får han være, men ikke Luna.. (æda bæda)

Det hender de “leker” på gulvet. Det er moro å se på. Luna har stor respekt for han, det er sikkert fordi han har så skarpe klør ;)

IMG_1611  IMG_1582 21jan. 006