onsdag 20. april 2011

Påske og sinna hund..

På tide med et aldri så lite blogginnlegg og et lite hjertesukk..  Jeg er litt oppgitt over dyret for øyeblikket.. Nå ligger hun på gangen og syns litt synd på seg selv. Luna har vært i “kamp” og blitt bitt, rett gjennom kjeven :(

Har vært hos dyrlegen i dag og fått smertestillende og antibiotika sprøyte, og resept på en antibiotikakur.. Det skjedde i går kveld, hun var ute i hagen mens Ronny dreiv på med noe i garasja. Hun pleier å gå løs rundt utenfor huset, det har aldri vært noe problem før, selv om her bor og går en god del hunder rundt forbi. Men, den tiden er nok over ja.. Jeg hørte hyylet helt inn på stua, leeenge varte det, får vondt helt  inn i hjerterota når jeg tenker på det. Heldigvis gikk det ikke verre, det hørtes ut som om hun skulle bli drept..

Det verste er at det bare er to uker siden nesten det samme skjedde, bare at det da var en liten terrier som ble bitt i rumpa av Luna.. Det var en hissig sur liten sak som har bitt nabohunden vår, men det spiller ingen rolle..

Luna har alltid vært “dominant” , eller hva man skal kalle det, men det har aldri endt med skader.. og hun har alltid gått rundt ute og holdt seg utenfor huset, eller tatt en tur opp til Balto, og så kommet ned igjen. Hun har gått løs på jobb også, mellom geiter og esel og hester, og det har gått så fint. Hun er venn med kattene, og suller litt rundt før hun legger seg i trappa i stallen.

Etter den første episoden har hun vært i lina ute, og kun i bånd på tur og på jobb.. i går slapp vi henne i hagen siden Ronny var ute i garasja, som ligger foran hagen… big mistake..

Jeg har vært så glad for at Luna har vært så grei, rolig, snill, holdt seg på tomta, selv når vi tok ned gjerdet foran huset.. (ikke lurt..) og vært lydig og grei å ha løs på tur.. Jeg tar all skyld i det som har skjedd, og må bare innse at resten av livet hennes må ho bli tjora eller være i bånd, men jeg syns det er forferdelig trist.. :/

Noen som har noen gode råd her? Det har vært litt knuffing mot tisper på hundetreff og slikt av og til, men de har alltid funnet ut av det. Men jeg syns det har blitt verre i det siste, i bånd på tur vel å merke, og nå knurrer hun på omtrent hver hund vi møter, hvis de ikke legger seg langflat med en gang… Hannhunder går alltid greit, og valper elsker hun..de får gjøre hva de vil med henne, så lenge de vil.. det er andre tisper hun har lagt for hat, de som ikke viser veeldig tydelig at hun er dronninga hvertfall..

Hvor preget blir hun av disse to hendelsene? Jeg blir hvertfall preget av det, og vil nok ikke tørre å sleppe henne noen steder der det kan dukke opp en hund, eller la henne leke med hunder vi ikke kjenner.. Heldigvis kjenner vi endel hunder da, så litt hundelek skal det vel bli likevel.. :)

Det var et langt hjertesukk.. Utenom dette går det bra her, utenom at tv-en streika i dag, noe som er litt kjipt siden det er påske, og vi ikke får reparert den på en stund..! Men men, jeg får finne meg en god bok :)

Deilig med litt fri, mye å gjøre på jobb nå, så det er godt å koble av av og til :)

Ønsker alle en riktig god påske! :)

8 kommentarer:

Marianne sa...

Ja dette er noen kjedelige greier, men nokså normalt for tisper over 2 år. Mira er ikke kommet der enda, men det tror jeg er fordi hun ikke er den dominante i "flokken". Embla er nok den som kan "skambbanke" en annen tispe (ikke hanner og valper)visst de ikke underkaster seg UMIDDELBART! Men hun er lett å lese, og jeg er veldig ops på det. Embla går fremdeles løs på tur, men jeg er alltid føre var, og jeg har en innkalling som er nærmest 100% Så da velger hun å høre på meg fremfor å komme i slåsskamp. Hun går også løs hjemme i tunet alene, men her er det ikke noen andre hunder da. Men jeg vil si, IKKE gi opp. Istede for å begynne å ha henne i bånd, så ville jeg tatt 3 mnd med intensiv innkallingstrening på henne. Hva er vel livet for en hund om de alltid må være i bånd? Nei dette kan du jobbe med Marthe ;)

Inger`s blogg sa...

Koselig å høre fra deg, men ikke det Luna har vært utsatt for. Uff for en skrek opplevelse.
Luna har blitt voksen!!!
Det sies at voksne tisper angriper hverandre for å drepe.
Voksne hann hunder slåss for å markere.

Noe viktig er du ikke lar Luna merke din redsel, når dere treffer andre tisper og ikke la dem hilse i bånn.
God bedring til Luna! og lykke til videre, det blir en jobb å gjøre!

Kan tenke meg det er travel med dyra her på våren!
GOD PÅSKE og la oss få høre hvordan
det går med "sinna" Luna.

Luna sa...

Ja, jeg er vel litt "i kjelleren" ang dette her nå, og trodde virkelig ikke at det var så veldig vanlig... jeg skal ta meg sammen.. :) det er bare ekkelt å tenke på at hvis jeg en gang ikke har kontroll på henne, kan det få så fatale følger...

Nina og Bonnie sa...

Uff da, Marte. Dette er ikke gøy. Marianne er vel inne på noe. Alt dette kan nok gjøres noe med. Ta litt tid og pust ut. En blir litt skjelven etter en sånn opplevelse. Og så planlegg hvordan du vil trene. Så skal du se det ordner seg over tid.

Ha en riktig god påske og lykke til. :))))

snorredimma sa...

Fortvil ikke.....merker sjøl her at Dimma begynner å bli "bitchi" nå som ho har passert 3 år. Ho har alltid vært den som har underkastet seg, men - heldigvis - er ho lett å lese og har et fantastisk hundespråk!! Jeg vil gjøre som Marianne...tren innkalling og innkalling....ikke begynn å tjore Luna i bånd nå...men det krever 100 % av deg i en periode. Men du vil ikke angre!

God Påske! Og ikke la denne hendelsen ødelegge påska...:-)

Hanne sa...

Huff, dette var en kjedelig opplevelse! Skjønner godt at du er fortvilet.

Jeg har nok dessverre ingen gode råd for jeg har liten erfaring med problemet. Bienna er nesten alltid "positivt" innstilt til alle hunder vi møter, uansett tispe, hannhund eller alder. Men vi har møtt grinete tisper og da blir Bienna alltid litt forundret (virker det som). To ganger har hun blitt angrepet av samme løse tispe, men uten noe alvorlig utfall heldigvis. Hun begynner alltid å pipe når vi går forbi dette huset, selvom hunden er død nå.

Luna sa...

Takk for gode råd og oppmuntring :) No ser det ut som om løpetiden er like om hjørnet, den kan jo ha spilt en rolle her den også..
Heldig du hanne som har bienna som er så grei og bare snill med alle hunder.. det har luna også vært, så som jeg har sagt tidligere er det litt trist at det ikke er sånn lenger, men vi skal jobbe med saken.. :)
ha en god påske alle sammen!

Hege og Tussi sa...

Dette har jeg også merka. Tussi er mer "bitch" rett og slett. Hun blir to år i juni. Nettopp ferdig med sin 3. løpetid. Nå glefser hun og snerrer og knurrer til enkelte- spesielt tisper. Men kan også sette på plass gutta. De er rare!! hehe