fredag 7. november 2008

Bygge bygge bygge...

Vår nye nabo fra i sommer (som enda ikke har flyttet inn, men bygger på og pusser opp huset først) sier han skal ha finsk lapphund når de er ferdig med huset, etter å ha blitt kjent med Luna. No har vi hatt to snekkere her i noen uker som hjelper til å bygge på huset vårt, og i går kom en av dem og lurte på hvor han fikk tak i finsk lapphund.. :) Som dere skjønner så reklamerer Luna som bare det for rasen, hun smelter flere og flere hjerter :))
Hun tar det meste med historisk ro, her sages og bannes og snekres og hamres. Veldig glad når her kommer folk, akkurat no er det 5 snekkere her (! de løfter på plass noe tungt...), og Luna er lykkelig for at her kom så mange kjekke folk hun fikk hilse på :)

I går var hun med på dyreklubben for å gi de nye minigrisene kveldsmat, da ble hun helt spinnvill og de er litt skvetten enda (kom for noen dager siden fra østlandet med fly) så tilslutt måtte jeg bare ta henne inn i bilen, så måtte hun vente der.. Jeg håper hun kan roe ned reka litt, slik at de kanskje kan bli gode venner :)

Løa er ferdig hvert øyeblikk (grisene står midlertidig i "ponnistallen" ved siden av den store løa), vi gleder oss til å ta den i bruk og bli kjent med mange andre dyr etterhvert :) Med husbygging og oppstart igjen av dyreklubben er det hektiske tider.. Luna får sine daglige turer, men der stopper det.. Når ting har roet seg litt (over jul..??) skal vi prøve oss på litt agility har jeg funnet ut.. Det blir gøy ! :)


Hege er en sann dyrevenn, og passer på at Lasse ikke fryser... :)

Luna og Balto koser seg :)

God helg fra Marte og Luna !

14 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, det var koselige bilder!Nydelige små-griser :o)) Moro å få en liten oppdatering også :o) Luna får visst mange utfordringer om dagen, det er god trening det også (trøste-trøste)
Jeg tror jeg har spurt før, men.. er Balto finsk spets?

Luna er tydeligvis en flott representant for rasen. Nalle får også veldig mange positive kommentarer,pga lynne og utseende, det tror jeg egentlig alle finnene får. Vi har all grunn til å være stolte over dem!
God helg!

Anonym sa...

Ja, de er utrolig søte og bitte bitte små de grisungene :)
Det er miljøtrening i stor stil her da hvertfall, det har du rett i.. :)
De er jo så flotte og greie disse finske lapphundene, så det er vel ikke rart at de blir lagt merke til nei !
Balto er en blanding av 5 forskjellige raser tror jeg det er.. husker ikke helt hvilke.... Men han skal ligne litt på en finsk spets, men han er større og har litt mer pels tror jeg. Jeg har aldri sett en finsk spets da, bare på bilde.. Balto er nok litt finere enn en finsk spets tror jeg ;)

Nøve sa...

Finsk spets er vel den vakreste rasen jeg vet om! Ingen var så fin som min Pekka... Bare så synd de har så voldsomt jakt-innstinkt. Derfor ble det faktisk Finsk lapphund på meg denne gang (og for resten av livet ;o))

Har du trent??
Snakkes!

Anonym sa...

Så flotte bilder! Er det dere som skal drive dyreklubben eller er dere mange om det? Skal dere ha mange dyr der? Det høres uansett kjempegøy ut!

Luna og Milli høres helt like ut, det er veldig gøy å lese om. Alle de finske lapphundene jeg kjenner er flotte representanter for rasen sin. Det er mange fler som burde fått øynene opp for den rasen (men det høres jo ut som om Luna gjør en utmerket markedsføringsjobb:o)

Anonym sa...

Jeg òg er nysgjerrig på dette dyreklubb opplegget!!!
Fortell - fortell...

Anonym sa...

Borgund dyreklubb er et barne- og ungdomstilbud i kommunen der alle over 4. klasse kan være medlem. De deles inn i grupper mandag - fredag der de har ansvar for stell og foring av alle dyra vi har en kveld i uka hver. Mandagsgruppa, tirsdagsgruppa osv... De forskjellige gruppene er der fra 17.30 - 20.00 og begynner med et gruppemøte som gruppelederen (en av de eldste i klubben) leder, der de har forskjellige tema - feks "sau og ull" eller "seletøy" og fordeler arbeidsoppgaver. Og så får de lære å ri, rir ca et kvarter annen hver gang de har gruppe.
Jeg er så heldig å jobbe med dette, i en 75% stilling. Løa vi hadde før var så gammel og mottspist at den ble revet og en ny ble bygget, som vi overtar mest sansynlig på fredag :D
Det er over 1 år siden den gamle ble revet, og da viste vi ikke når et nytt bygg kom på plass, så da måtte vi selge og gi bort alle dyra.. Men no blir det mer og mer dyr etterhvert som vi får ordna til igjen ute og slikt.. Esel skal vi ha, sauer og geiter, høner, påfugl, fasan, vi har lyst på en lama, det har vi ikke hatt før, ei lita ku - ønskelisten er lang... :)
Dyreklubben har 30 års jubileum i sommer :) Jeg har jobba der i 6 år :) I tillegg til dette er det altid åpent for besøk, mange småbarnsforeldre og turister er innom støtt og stadig, vi har barneridninger om våren og sommeren, tar imot besøk fra barnehager og barneskoler, samarbeider med ungdomsskoler, kriminalomsorg i frihet... +++ jeg kunne skrevet masse mer.. :) men det får jeg ta igjen senere.. :)

Anonym sa...

"Alle" var litt overdrevet da, det er maks 10 stk. pr gruppe, dvs at vi er rundt 50 medlemmer. De betaler en medlemskontigent som går til å drive gården. I tillegg får vi endel inntekter på barneridninger og kiosksalg, og det går mye i dugnad. Og så er det endel store firma og den lokale sparebanken som sponser oss, og med litt støtte fra kommunen så går det rundt :)

Anonym sa...

For et flott tiltak!!! Det høres ut som drømmejobben synes jeg! Du må skrive mer fra Dyreklubben:o)

Anonym sa...

Ja dette var flotte greier!! Kjempebra at det går an å få til noe sånt, og når dere har 30 års jubileum er jo behovet bevist for alle. Jeg er skikkelig imponert. Og misunner deg jobben... ;o)

Anonym sa...

Ps. Noen her driver med Alpakka. De er visst utrolig nøysomme og artige dyr. Nå har de mange, 12-15 tror jeg, med stort og smått. De små er utrolig fine..
De holder til like ved rv7, det står "alltid" noen der og fotograferer :o)

Anonym sa...

Ja, det er et kjempefint tilbud til både store og små, og en veldig kjekk jobb, selv om det til tider blir mye jobb og lite anna.. Det følger med utrolig mye arbeid for å holde alt i gang, og det er ikke bare-bare å ha sååå mange fjortiss-jenter på en plass!! He he, men det er en fin gjeng altså.. :)

Alpakka har vi veldig lyst på, men de er så veldig dyre..!! Så det har vi ikke råd til.. De er utrolig søte da. Det får bli når vi er oppe å går for fullt og noen har lyst å spose oss et par ;)
Snakka med en på dine kanter nøve, men han skulle ha 30.000. For en hingst. Han kunne fortelle at hoppene fort kom opp i 60-70 000, mer om de er drektig... Det blir for mye peng... :) Lama er en god erstatter, de er det flere av i Norge, så de ligger på rundt 10.000 kr. :)

Anonym sa...

Det var litt av en prisforskjell!

Ellers vil vi bare si:
GRATULERER MED 9 MND. DAGEN, LUNA!!!
Nuss fra Nalle

Anonym sa...

Tusen takk!! :D Begynner å bli stor jente nå!
Ganske imponert over at du husket det ;)
Dårlig med feiring, jeg er sjuk med 1000 i feber, og ronny snekrer kjøkken.

Anonym sa...

Stikker bare innom for å si god helg, og god bedring!