søndag 14. juni 2009

Agititykurs m.m

Først vil jeg bare legge ut et bilde av den flotte hingsten Sletnes snerten som heste-Luna er på beite sammen med.. ! Flott kar, skal bli moro med føll neste år :D

Slepnes snerten

Bilde er som dere kanskje ser tatt av Lisbeth Mo Myklebust. Ble litt lite bilde, men det ble så uklart om jeg forstørra det…

Ellers har vi hatt noe som skulle være en fartsfylt helg med agility, men Luna har vært litt “lunken” hele helga… Vanskelig å motivere, og det har vært snakka om at hun kan være innbilt svanger faktisk..! Jeg har tenkt at hun har roa seg etter løpetid nr 2, men så kan det altså vise seg at hun går å innbiller seg at hun skal ha valper…! Og plutselig tenkte jeg – tenk om hun virkelig er drektig?!   DET er i så fall helt krise…..!!! Hun klarte en gang å stikke opp til Balto når hun hadde løpetid, med oss i hælane, og fikk skille dei før det så ut som det kunne ha skjedd noe… men tenkt om det gikk lynraskt? Det ville vært ille, ille… Blandingsvalper midt i ferien når vi er i Danmark, og Lunapuna som bare er 16 mnd :(  Jeg må nok til dyrlegen å finne ut av dette… tar man ultralyd da eller…? Jeg håper virkelig ikke at det er noe spesielt… Har igrunnen ikke tenkt så mye over at hun er så rolig, vi var jo på Ørskogfjellet og da var hun ikke akkurat rolig og treig, så jeg har bare tenkt at hun er roligere hjemme og i nærmiljøet der det ikke skjer så mye siden hun begynner å bli voksen. Men – rart at hun skulle være så veldig lite lysten på treninga i helga, sånn har det aldri vært før.

Har jo lest at flere av dere bloggere med hund på rundt samme alder som Luna ( Milli? og en eller to andre, husker ikke helt..) også pluttselig har blitt ganske mye roligere.. men det var vel ikke rett etter løpetid da. Og så er det Bienna da, som har fått kosedyrkyr og slikt som “valper” …  Det er  jo et ganske klart og tydelig tegn :) Luna er bare rolig, sover mye (no også sikkert litt pga at vi har vært på hundeklubben fra 10 – 16 i to dager da.. ) er kanskje litt hoven på pattene (er ikke helt sikker…. ) men ikke melk eller noe, og veldig lite motivert til å trene…

Hva tror dere? Noen gode råd?

Vi skal på trening fra 18 – 19.30 som en del av kurset i morgen og de to neste mandagene deretter.. så får vi se hvordan det går… Det har vært veldig gøy altså, og Luna har vært veldig flink ! ! Skulle bare ønske hun var litt mer ""tilstede” av og til, slik at vi ikke fikk så veldig korte økter hele tiden fordi hun virker lite motivert…. hm… jaja, vi fikk prøve kursholderne sine hunder på bana, tenk så dyktige som kan la nybegynnere styre på med dem :) Imponert :) Vi får se etterhvert hvordan det går med Lunapuna (som hvertfall får mye skryt for å være pen…. hehe)

13 kommentarer:

Gry Viola og Roxie sa...

Har ikke så greie på sånne ting, men tror nok at det er lurt å reise til dyrlegen å få det sjekka.
Har jo hørt at de kan få noen tabeletter/sprøyte hvis det skulle være valper og det ikke er ønskelig. Men det kan jo bare være at hun innbiller seg at hun skal ha valper da. Får håpe på det siste elller ksnsje hun bare er sliten rett og slett!!
Ha en fin uke !!

Luna sa...

Det finnes en sprøyte som kan stoppe drektighet, men den må taes dagen etter parring tror jeg.. Ellers er det vel for seint tror jeg...? ja, må bare satse på en av de to siste der! Etter at vi kom hjem fra trening i dag (som gikk ganske rolig for seg for luna sin del da..) så stakk hun som en kule rett opp til balto når jeg åpnet bilburet (frekka!) så virka pluttselig ikke så veldig sliten akkurat! rart etter så mange timer på hundeklubben, men som sagt, hun tok ikke akurat av på trening, og ellers lå hun jo i buret...

Dixie sa...

Dixie var heller ikke så rask på agilitykurset vi var på forrige helg, men på noen av hindrene var hun ganske ivrig... Vi skal på trening igjen i morgen, så får vi se hvordan farten er da... ;)

Det er sikkert lurt å få sjekket Luna, bare for sikkerhets skyld, men jeg kan egentlig ingenting om slikt jeg heller. Det er sikkert andre som kan komme med noen gode råd! Håper det bare er innbilt - eller ingenting! :)

Lykke til videre med agilityen! :D

Nina og Bonnie sa...

Det var litt av en hingst dere har på lån. Han var flott. Er det planlagt med parring eller håper dere bare det blir noe. Føll er jo mosomme da.

Luna kan jo bare være sliten etter løpetiden. Det har jeg hørt før. Hvis ikke blir det liv i heimen.

Ville sa...

Sååå vakker hingst!!!

Vet du det er vanskelig å svare. Ville er en av tispene som nylig hadde løpetid nr. 2. Hun var veldig rolig, med en gang etter løpetid og er det stort sett fremdeles, men jeg fikk opp farten på henne med litt ball-kasting. Jeg kan ikke ikke kalle henne lunken, mer voksen vil jeg heller kalle det.

Litt rart at hun fikk fart seg på seg når hun kjente lukten av Balto, den kjærligheta får vel fart på de fleste;o)

Tror jeg hadde valgt å gå til dyrlegen, dersom jeg hadde den minste tvil om at Ville var blitt drektig.

Jeg har sikkert sagt det før men jeg tror at Luna`s far er Ville`s bestefar Heldalan Onni, stemmer det???

Lykke til! Håper at hun ikke er drektig, kan jo være at det rett og slett ikke var hennes dag idag.

Hanne og Bienna sa...

Bienna var også veldig treg før hun fikk "valpen" sin - sov mye!!! På tur ruslet hun etter meg og jeg måtte stadig vente på henne! Pattene var litt større enn ellers, men ikke mye - ikke noe melk.

Nå etter at hun er ferdig med det hele er hun tilbake til "sitt gamle jeg"!!

Skjedde dette med Balto helt på slutten av løpetiden og "sto" hun da (??, hvis ikke tror jeg ikke det er noen fare...

Luna sa...

Heldalan Onni er pappa til Luna ja :)
Det var omtrent midt i løpetia tror jeg, når hun hadde begynt å brette halen til siden og stå, men når jeg fikk tak i henne så lå hun (med Balto oppå....)

Nøve sa...

*Kremt* tvilsom dame ;o) Her blir det spennende å høre hva som skjer..

Luna sa...

Ja, litt for spennende syns nå jeg, mye som går i vasken om bølle-balto har kosa seg litt for mye med luna-puna... har vanskelig for å tro det, men no må jeg bare til vet. for å få det sjekka.. krysser alle fingrer og tær, det mååå bare være innbillning..
btw - ang hingsten så satser vi på at her går naturen sin gang, slik at det blir føll på oss neste sommer. Det blir ingen ting arrangert, men når hormonene slår til, så bruker det å skje saker og ting... ;) luna skal gå der så lenge som mulig i sommer hverfall.. :)

Nøve sa...

For noen navn, jeg må le :o)
Det kan jo bli noen skikkelig søte små blandingser av de to, om det virkelig har skjedd noe..

Lykke til med fjordingene iallefall!

Luna sa...

Ja, fjordingene må bare kose seg så mye de vil, he he.. :)
Time er bestilt til Luna klokka ni i morgen tidlig...

Gry og Milli sa...

Det var en flott hingst og et nydelig bilde av den!!

Milli ble, som Ville, ikke så "lunken" mere voksen over natta... Det er liksom slutt på raptuser og sånt (stort sett), dessuten har hun hatt tendenser til å være litt grinete på valper etter første løpetid:o((

Nå har du jo vært hos dyrlegen Marte! Hvordan gikk det??? Adferden kan minne om Kaisa og hennes innbilte svangerskap, håper det er innbilt og ikke virkelig?

Luna sa...

Der var ikke noe å se på ultralyd, men det kan være litt tidlig, siden løpetiden begynte for 5 uker siden... men jeg er mer og mer sikker på at det ikke kan være noe, ble nok bare litt paranoid når ei på kurset sa at hun trodde det var innbilt svangerskap...jeg kunne få komme tilbake om en ukes tid å sjekke igjen for å være sikker.. jeg gjør nok det, men er ganske sikker på at hun bare er blitt en rolig, sindig dame, hi hi :) Og det er jo koselig det, så får vi no bare se hvordan det går med denne agiliyen.. hun var veldig flink i går på trening da! :) stor forbedring siden helga :)