tirsdag 16. juni 2009

Mer agility og dyrlegebesøk

I går var vi på agilitytrening etter helgas kurs, og Luna var veldig flink! Fikk sikkelig til dette med å gå gjennom tunellen (uten å stoppe halveis inni for snuse til og med, hi hi..) sendte henne gjennom og møtte henne på andre siden :)  Dette fikk vi ikke jobba så mye med i helga, så det var kjekt å få den til i går :) På slutten av kvelden gikk vi ei bane som bestod av et hinder, en tunell, ringen, pølsa, et lengdehinder og et enkelt hinder. Alt på en gang! Da var jeg ganske imponert ! Flinke jenta :) Har desverre ingen bilder fra agilityen, har hatt mer enn nok med å trene eller se på de andre.. får ta med meg kamera en av de andre mandagstreningene.. Der er mange flinke hunder på kurset, og veldig mange forskjellige raser! Det er veldig moro. En nyydelig dobermann frøken på Luna sin alder som er såå flink og har det sååå gøy. Det er moro å se på. Hun er høyt og lavt, men har likevel god kontakt med sin eier. Hun har så høyt tempo ofte at eieren ikke klarer å følge med. Der har ikke jeg det samme problemet hvertfall.. ;)

Og så har vi vært på dyrlegebesøk, der jeg måtte få avkrefta min store frykt om at Luna skulle være drektig med Baltogutten. Det var heldigvis tomt, og vi skal tilbake om en uke eller to for å være helt sikker. Men jeg føler meg ganske sikker på at Luna bare har blitt en moden, rolig og bedagelig dame :)

Tok også med optigen papira jeg har hatt liggende utfylte en stund nå, og tok en blodprøve, slik at vi finner ut om Luna er fri eller bærer av PRA. Dyrlegen ville først ikke ta blodprøve av Luna mens hun var våken, men det syns jeg var ganske tullete og forsikret han om at Luna er rolig, snill og grei, og at det ikke ville bli noe problem. Så da gikk han med på å prøve, og det gikk som jeg trodde..  Det er vel ikke vanlig praksis å dope ned hunder for å ta en liten blodprøve, er det det da? Syns jeg var ganske pussig..! Det kommer jo selvfølgelig ann på hunden.. men en rolig og grei hund må jo kunne slippe, kan jo ikke bare gå ut i fra at alle hunder må dopes ned….

No skal Luna få noen dager “fri” for så mye trening, tror hun har godt av det.

Ellers har jeg “annonsert” etter hundepasser til Luna i slutten av juli som marianne, det hadde vært veeeldig kjekt om noen som kan hund og særlig lapphund ville se til henne når vi skal til kr.sand og danmark. 

Ha en fin uke!

10 kommentarer:

snorredimma sa...

Så fint at det er "tomt" inni der....Dyrlegen vi bruker på våre hunder tar blodprøver uten å dope ned...hun søker å gjøre det på de fleste, men noen ganger på hunder som IKKE roer seg i det hele tatt, blir det jo selvfølgelig en annen sak...

Kunne gjerne passet Luna for deg...men vi flytter jo til et nytt sted uten inngjerding (og jeg har heller ikke lapphund, men islender går vel greit det, og??hehe)...les min kommentar hos Marianne...

Gry og Millis blogg sa...

Åh, det var godt at det var "tomt" inni der Marte:o) Ikke noe gøy å få uplanlagte valper når Luna er så ung enda!

Agility høres bare rågøy ut:o)

Luna sa...

Ja, det var godt.. må sjekke igjen om et par uker for å være 100% sikker.. men det føles litt bedre. Grøss og gru, har hvertfall lært at luna må være i bånd heeeele tiden under løpetia... ! No har vi fått opp gjerde igjen foran huset da.. men det var ikke på plass når luna hadde løpetid..!
Det åpner en ny dyreklinikk ikke langt unna oss i midten av juli, tror jeg skal begynne å gå der istede.. han jeg var med i dag sa at luna sikkert var litt redd når vi var på kurs i helga fordi det var så mange folk og hunder, og derfor litt rolig/forsiktig...hundeklubben som hun har vært på siden hun var 8 uker..... Luna redd andre hunder og mye folk..? nei, vettu no ka..
Islending går bra camilla, he he ;) vi får se da, hvordan det blir når dere har flytta, og så er det kresj når det kommer til min og marianne sin ferie, vi skal reise vekk samtidig....

Nina og Bonnie sa...

Puh, nå kan du puste ut. Skjønner godt du er lettet. Får vel planlegge litt før det kommer noen småtroll. Men nå er du jo i gang med det. Spennende å høre om PRA testen.

Nøve sa...

Da håper jeg Luna normaliserer seg, nå som du gjør det ;o)
Hadde nok bytta dyrlege jeg også. Det er da best å unngå bedøvelse/neddoping hvis det ikke er absolutt nødvendig! Ho jeg går hos er litt redd hunder etter å ha blitt bitt noen ganger, ho har løst det ved å sette 'bitemaske' på litt utrygge hunder.

Skulle så gjerne passa Luna og alle sammen..dessverre er ikke gubben av same mening :o(
Jeg kan ymte frampå til Børre imorgen ;o) De ber meg alltid om å hilse til dere.

Ville sa...

Så bra at hun ikke var drektig, så ung som hun er. Greit at du fikk unnagjort andre tester i samme slengen:o)
Bra gjort å sette foten ned når dyrlegen sa at hun skulle dopes, lurer på hva jeg hadde gjort???

Virker som en må ha litt peiling selv også, hadd dyrlegen sagt til meg at hunden må dopes, så tror jeg jammen jeg hadde trodd at det var nødvendig:P

Nøve sa...

Det er sant, Berit. Vi har så stor respekt for dyrleger, og tror de vet best... Og så kan vi angre etterpå, når vi får tenkt oss om.

Luna sa...

Ja, det er for ille at det er sånn..! Tror dyrlegen her også er blitt litt redd for bitt, det skjer vel at noen ustabile/redde hunder kommer innom, men man må jo klare å se ann hunden... jeg måtte holde luna nede nede med albuen og holde fast i beina med begge hender mens hun lå på sia, men hun lå heelt stille, flinke jenta :) Hun kunne nok ha såtte helt rolig på bordet også, men jeg måtte no bare holde henne sånn som han ville..
Ymte frempå til børre ja,det hadde vært ferie det, sammen med "brudern" :D håper uansett vi får treffe han snart! Skal de til Biri? :)

Dixie sa...

Så bra at Luna ikke skal ha valper! ;) Neddoping bare for en blodprøve hørtes litt rart ut med en så rolig hund som Luna!? Jeg hadde nok ikke visst helt hva jeg skulle gjøre hvis dyrlegen sa det til meg... Men jeg hadde vel bare, som Berit, trodd at det var nødvendig... :)

Det blir spennende å høre om resultatene av PRA-testen!

Gry Viola og Roxie sa...

Neddoping pga en blodprøve høres noe rart ut!! Kan sjønne at de blir skremt når de blir bitt av hund eller et annet dyr, men de som dyrleger bør jo se dyra litt ann da!!
Godt at det Luna ikke skulle ha valper.
Skal dere til Biri?
Hadde vært morro, har meldt på Roxie i dag så vi ikke glemmer det i ferien!!
Ha en fin helg!!